regn....

slutade ju vid halv 1 idsag p g a att jag inte har nån elevens val utan ridning istället. Så när jag kom hem somnade jag i sängen en timme:P fett skönt! sen gick jag ut och tog in luckis och hidde. Red Lucke först och det va 'Backträning' som stog på schemat idag och det va det d blev också. Satte på att inspänningstyglarna bara för att jag inte skulle behöva tjabba så mycke med honom och så är han så okoncetrerad i skogen.. Så det blev mycket bättre med den på:)
Han jobbade på riktigt bra i backarna men tyckte att det blev jobbigt på slutet så då tog jag bara nån till sen skrittade jag hem nöjd och glad och fick förhoppningsvis ut nånting av det med.

Blev samma prossedur med Findus och han tyckte det va skitskoj:) jobbade också på RIKTIGT bra med bakbenen i uppförsbackarna och det är possitivt:) började dock spöregna idag med :s så va ju dyngsur när jag kom hem... :/



luckis ridpass=kattastrof ;o

rubriken talar för sej!! gick verkligen kasst + att det spöregnade + att jaga va sur på han + att han va upprörd på mej + att han bara muppade sej hela tiden.

men gick faktisk bra på slutet... får inte glömma att jag älskar honom vad som än händer!<3


Dressyrträning

nellpie följde med mej hem dvs åkte med bussen;) hihih så nu sitter hon nere och typ spelar på mammas dator medans jag försöka komma på nått bra o blogga om.. hm, ikväll sker ganska mycket och det innebär att det är dressyrträning för ingwor med Findus halv 6 till 6 då jag rider fram en halvtimme själv. Sen ska vi hämta ebba så ska hon hoppträna lite för mej osv. Har inte riktigt kommit på nån bra övning som vi ska träna på men de kommer nog nån ideé strax om jag har tur.. :P

men det ska iallafall vara mycket relaterade avstånd och sen hinder ur sväng så jag har nog en rätt så bra början på det hela ;)hehe

muppig bild men iallafall :P

skolfoto

idag va det ju då skolfoto, känner mej ganska nöjd. hihi

var ju bara tvungen att muppa mej lite medans mia fotade men det blev ändå några seriösa må jag säga;)



wooaaalllllllllllaaaaaaaaa;*


Dagens ridpass

åkte till ridhuset med Lucke och Annie :)

började med luckis och jag red honom på gogouen och han är alltid lika lydig och fin nu:) och det är toppen. Gjorde mycke övergångar, volter och så vidare. Lösgjorde han och jobbade ur alla slangprodukter efter tävlingen i lördags. Känns väldigt fin nu inför kommande tävlingar nu inom det närmsta då han går riktigt bra och jag känner mej mer taggad och motiverad :)

Annie fick också gå med goguen.. Hon tycker inte riktigt om den men det funkar. Gjorde  samma grejer med henne och hon blev också riktigt fin på slutet och jobbade på bra. Använde mej av lite bommar oså. Imon kommer Ebba och ska hoppa henne lite för mej så att det blir nån ordning med et ;) heh nej skojja men hon kommer iallafall imon :)


pluttie:*


Ziperall

fick en ziperalldräkt av jenny och johan när jag fyllde år och den kom idag. Den är förjävla tuff alltså :D men det liknar lite en teletubbis.. hhehehehe

ziperall
vs.
teletubbis



Skolan


fööööööööööör cool. va bara tvungen att slänga upp den:)

aja, ganska chill dag i skolan även att vi gick till tio över tre. Idrott på em trodde jag skulle dö lite de va skit jobbigt :O hehe tönt som man är.
imon är det skolfoto och jag är inte ett dugg taggad och vet inte vad jag ska ha på mej ;o herrejävlar! vilka problem man har. stiga upp en timme tidigare imon typ :D

ska iallafall skicka över lite bilder till mellis nu så hon kan ficka en ny header (a'


Bilder

foton från helgen: tagna av jessica! som förövrigt fotade ganska många i helgen, det kostar att få bilder och jag är sponsrad så jag får rabatt..!



oj tappade ett ben där ;)









väljer att inte lägga upp alla bilder för då är det tråkigt att se dom om och om igen, så det kommer fler allt eftersom! :)


orkar inte!

orkar inte blogga idag! bilder och filmer kommer upp imon. det är också en ny headern på g som kommer i veckan! :)

Torestorp RF

Två lokala 110 i torestorp idag. Tävlingsdebut för Hidde och seger i båda :) såfin!

kommer bilder och filmer senare ikväll där jessica har skickat dom till mej ;)


Hidalgos outfit



Hidalgo 27/8

kom hem och red hidde ett pass i paddocken. kände bara på han lite så att han va lösgjord och fin-! Så det blev inte det längsta passet men ändå en 35 min. Galopperade mycke och gjorde byten vilket han tycker är skit skoj;) hihi.

allt är packat tills imon nu och jag har en ruuskigt trevlig outfit imon som kommer upp här snart.
Badade honom också efter ridningen och han tyckte det va så sköönt.

Imon har man ju då PERSONLIG FOTOGRAF som kommer till torestorp imon och fotar mej: Jessica Elofsson! hon tar fett fina bilder och jag tror hon fotar åt equipe med så om ni vill ha bilder är det bara att kolla där :)

är tjockt taggad! :DDD

Gärds RF

åkte vid 8 i morse och innan de så knoppade jag min fina, så han blev ännu finare(om det ens är möjligt(?)
tog ca 2 timmar dit och väl framme tog vi ut och gick lite med honom då innan vi skulle besiktiga och han va skit taggad! han jassade omkring där med mig som om det var han som gick med mej istället för jag med honom:P hehe.

Besiktningen tycker han är den roligaste på hela tävlingen så där travade han ju typ så fort han kunde med svansen i luften som världens tuffaste typ. mupp häst!

Gick banan och lite sånt sen tog vi ut. Red fram i typ 20 min innan jag skulle hoppa fram och han va skeeeeta feejjn! Hoppade fram och han kändes fin oså.
De var en 120 A:0 som Luckis tycker är det allra roligaste ;) hehe springa fort<3333333
Nolla och han va jätte fin, kom fel på ett hinder på hela banan då jag red lite tosigt på de. Fick typ hjärnsläpp på vad jag hade stegat och trodde de skulle va 5språng men de skulle ju då va 6 :) så jag red ju fram för att komma intill på 5 men 2 språng innan inser jag ju att de ska va sex och tar tag i han och han tar två korta språng och hoppar typ rätt upp och rätt ner! Tur va så var det ju bara ett räcke men duuukti va han som hoppade.. Kunde lika väl ha nitat eller rivit hela hindret.. Men icke! bäst är han, ställer upp i alla lägen!

love u älskling!

I 130 var det också en A:0a och det började super! Snäva svängar osv som han gillar allra bäst (A) sen var det en vattengrav som hinder nummer 8 och den va ju såklart livsfarlig!! han kastade sej typ åt sidan osv. det fanns dock ett alternativ hinder till de och de red jag på andra gången men han hade helt damp och var urflippad sen stoppet innan så han hoppade ju inte den heller, Men sen lugnade han sej och tog de på 3e men dock va vi ju redan ute då men ändå super fin! Lite retfullt med 2 hinder kvar efter den men det är sånt som händer!


älskar han ändå!<3



Luckys outfit i helgen




Nell och Lucky

nell och lucky


Dagens ridpass

båda fick gå ett drssyrpass i paddocken. dock gick lucke inte så länge då vi ska till gärds nationella imon 120 130. Så red mest bara igenom honom osådär som jag alltid gör. Nellpi red lite också och de kommer film på de strax då CARINA SVENSSON tvunget vill se de :P

Hidden red jag med huva idag för att se vad han tyckte om d bara för att lixom. Så ska ha de på honom på söndag, hade ju vart fail om han hatat den och jag inte provat den innan då hade han ju fått damp på tävlingen o de vill jag inte. Kände att den meningen blev lite rörig men någon fattar säkert.. :)


<3miss u


sämst kvallite men älskar dej så mycke<33

barnvakt;)

slutade skolan halv 2 och orkade inte vänta på bussen i en timme så gick till mammi på hennes jobb och åkte med henne hem istället. När jag kom hem så va Nell och tre kompisar till henne här och ville rida så det fick dom göra och jag va lite barnvakt åt dom ;)) hehe. Dom turades om ett par gånger med att rida på Annie medans jag red Lucky. Kommer enskilt inlägg om de!

Nell travade och galopperade lite på Lucky med och d har jag film på! :) vill ni se? minst 6 kommentarer och de kommer upp:)



Trestena Antidote

Annie fick gå ett pass i paddocken med goguen för att verkligen få upp ryggen och jobba på med bakbenen. Hon gjorde det riktigt bra och det lyckades bli ett pass på 45 min och hon va dyngsvett. Stackarn! hihi, hon blev jätte förbannad när jag spännde goguen så då vägrade hon att gå framåt utan bara stog där på samma ställe och tjurade :P pucko ponni! sen kände hon att jag hade dom långa sporrarna då stampade hon med ena frambenet i marken och surade sen så skulle hon dra upp huvet och då tog de stopp med goguen och då blev hon irriterad igen och började gräva med båda frambenen soom en tjur :O hhaha, sen sprakade jag till henne i magen och då stampade hon med foten sen gick hon :P hahah hon är för söt den lilla!

Annars gick det ju jätte bra och hon blev riktigt riktigt fin på slutet! har saknat henne


loved you once, loved you still:*


Skrittrunda

Blev ju en skrittrunda med både Luttis och Hidde och dom tyckte nog att de va jättemysigt att komma ut en säng i skogen och bara chilla lite.. Dock hade Luttis CP RYCK på alla myggor och kryp som va på han hela tiden så fick galoppera en liten sväng så blev de lite bättre iallafall men han tyckre nog ändå att de va rätt skönt o bara skritta lite efter gårdagens träning. Jag insåg ju sen tills dess att jag skulle rida Hidde att de va lite för mycke mygg osv i skogen så jag gick en runda på vägen istället där det fläcktade lite så de va inte så mycke mygg. Han gick mest och kollade lite sen när jag kom fram till Johan o Jennys hus så var Noel ute och lekte typ eller nått så då smakade han lite på Noels plommon med vilket Hidde blev jätteglad för men Noel va mindre imponerad av de ;)hehhe-.-

imon blir det ett dressyrpass i paddocken med båda två och Luckisen får gå med goguen! :)



Lucky One

I have found a treasure!
A treasure that no one can take away from me!
That will always be close to my heart
Something I will never forget
Someone that will always have a meaning in my life
Love you once
Love you still
Always have
Always wi
ll

Lucky One<3


todayyyyy

lång dag i skolan dvs fett jobbigt :P hahha elin och jag var VÄLDIGT överens om de kan jag meddela med om nån brydde sej!
aja, hade typ nått gammalt nationellt prov i svenska och engelska som skulle va förberedande inför dom "riktiga"
haha svenskan skule man bara läsa nånting och resten gör vi imon men engelskan haha den gick ju åt helvete om man får säga så...

Alla tre pollarna ska ridas och jag lär väl gå ut nu om det ska bli nånting gjort..

fredag imon och allt ska packas inför helgens tävlingar i gärds och torestorp. Med andra ord ingen sovmorgon verken lördag eller söndag :OOOOoooOOOoo

Lasseträning

första hoppträningen med Findus (hidalgo) idag och det gick piss dåligt i början då jag va lite för försiktig med allt typ. Men det va ju ändå första träningen så de fick gå som de gick-.- men iallafall så va det banhoppning och sista gången låg de la runt 120 eller nått och då gick han riktigt fint och jag red verkligen istället för att åka med där som en kratta typ :O heheh.. är ändå helnöjd med träningen och är supertaggad till tävlingen på söndag två 110 bara men ändå :)

Lucky gick super och hoppade klockrent. Helt utan problem och hoppade nått lite högre sen på slutet runt 130 så att han verkligen fick hoppa lite istället för att skutta runt lite ;) thihi men han va också jätte fin och är jätte nöjd med dom båda! =)



elevens val

sista delen av skolan bestod av info till elevens val och det finns ju massa grejer man kan välja mellan.. Bland annat hockey av nån jävla lustig anledning :O så jag snackade med rektorn sen efter (va lite rädd;) om att jag kunde rida på den tiden istället så nu har jag nog fixat ihop allt för att övertala honom imon. Ett påskrivet papper av tränare som jag ska träna för under den tiden och att han har ansvar osv vad de nu va han sa :P men får iallafall hoppas att han gå med på det. Hade iallafall vart riktigt fint! :D



dagens ridpass

dressyrträning för ingwor med bbyn min dvs Lucky. Han gick suuupeeer fint och är helnöjd med honom idag. och är riktigt taggad inför träningen imon:)) Hämtade ju hem annie idag med och red henne också för ingwor och d gick bra på slutet och förstod inte riktigt att man va tvungen att gå i form hela tiden. De va ju jobbigt;) hehe

Red Hidde när jag kom hem och efter 30 min började jag undra om mina HOPPHÄSTAR gått över till dressyrhästar?:P hehe gör inget att d är grymt fina på marken! underlättar ju bara en hel del i hoppningen sen :)

har iallafall bestämt mej för att jag ska rida en LB:1 och en LA:1 på båda när det är tävling i ERK heheh. bara för att asså :D


tusen tack!

Tusen tack till alla som skrivit/sagt grattis till mej idag här på bloggen, på facebook, sms och i skolan. Har nog fått över 200 grattis :) Älskar er enormt! :) och jag har hafft en riktigt fin dag ska ni veta och jag ska få en Samshield hjälm som kommer vilken dag som helst helt egen designaf och uuur läcker! :D

dock inte den som är på bilden utan myyycke snyggare(A) åh vad jag älskar er mammi o pappi! <3333



15 år!

För väntar mej att just du kommentera detta inlägg för jag fyller faktiskt år! :D wweeeeeeeiiiiiiiiiiiii


GRATTIS?



Todaayy

skolan var faktiskt rätt ok idag och de va gött o träffa alla igen:)
snart ska vi ju till polen och jag vågar inte ens tänka på alllt som kommer hända på den resan:D

red båda grabbarna när jag kom hem från skolan och dom fick gå i skogen och galoppera av sej rejält! båda gick väldigt bra må jag säga och imon är det dressyr träning med Luckis och sak hämta hem annie med för jag ska rida henne i dressyrlaget :P höhöh-.-


fett gammal bild och tycker själv att jag förändrats nått enormt


nu!


eller vad tycker ni?


Tagga

Weei tagga skolan nu till 100% sitter i bussen och är heldöd!;o får se om jag överlever hela denna dagen eller om jag avlidit innan skolan är slut.. Men ska ändå bli rätt gött o få träffa alla igen osv:) Sen blire hem o rida grabbsen. Skogen me båda tror jag att de blir :)) sen sova vid typ 8;o annars är jag helt borta imon.. Aja får se hur de blirmed den saken;)höhöh

Dagens ridpass

red Hidden i paddocken lite dressyr medans jag skällde på mamma när hon longerade Lucke för att hon bara gjorde fel hela tiden ;) men luttis sprang så fint för det..

AJa åter till min ridning. Han gick super i traven och i galopp när han få springa på lite mer framåt. Så jobbade mest på den samlade galoppen där han inte riktigt orkar jobba lika hårt och länge så jobbade på det stundvis:) och vissa tillfällen fick han till det väldigt bra.


tjena tjena

hade ju som sagt kalas här igår och jag va så ofin att jag gick o la mej innan alla åkt hem. men klockan vlev fan typ 1 och jag va skiiit trött! :O
aja , Fredde som här och jag vet inte vart man är nu men iaf..
Idag är det fälttävlan inne på uddenoch jag o mammi ska vara hindervakter.. :P haha!

rider grabbsen när jag kommer hem :)

fortsätt fråga på till frågestunden annars blir den inte av


hemma igen

nu e jag hemma igen men orkar inte blogga just nu då vi har lite kalas här hemma . hörs imon !

lovee<3





Frågestund!

då jag inte är hemma och kan blogga så kör vi igång med en frågestund så har ni nått att göra!



<3

käkade nyss frukost och har vart ute och packat allt till träningen ikväll så är det gjort.
Nu är det bara allt som ska packas till konfalägret och självaste konfirmattionen. :) 

Vad ska man ha på sej? man har ju inte domdära "klänningarna" på sej hela tiden :O
Ska man ha en vanlig fin klänning osv eller vad ska man ha! Det kommer ju säkert vara jätte kallt också:S

aja, kommer upp ett tidsinställt ikväll så ni har myyyyycke och göra tills jag kommer hem! ((:

awww-

Dagens ridpass 17/8

Började med Hidalgo ett dressyrpass i paddocken på ca 45/50 minuter. Red fram i låg form på mycke böjda spår och ökningar och minskningar och kollade av lite  så att allt som ska funka funkar ;) och det gjorde de ganska hyffsat tycker jag, finns ju alltid lite att oeka ut sådär men över lag va det helt okej.
Galopperade mycke på volt utåtstäld för att stärka bak osv. Mycke öppna och sluta som gick super.
Han blev ganska svettig så han fick sej en dusch och det gick också fint..


Sen red jag ju den stora plutten Luckis. Också han fick sej ett dressyrpass i paddocken dock lite kortare typ 40 min. Gjorde typ samma saker som med den andra men han kunde inte koncentrara sej när Hidalgo sprang runt i sin hage och hade tävling med sej själv.
Blev lite irriterad inombords just då men det släppte fort och Lucky lugnade sej också rätt så kvickt. Mycke undan för skänkel direkt på signal och inte såsa omkring lite innan man tar tag i grejerna och det gick askalas mot slutet och han blev riktigt fin och tankarna kom tillbaka om dendär dressyrtävlingen ;) haha! DET ÄR EN HOPPHÄST!
Sen fick han sej en rejäl avskrittning på vägen bort till nell och tillbaka som tog ca en 15 min kanske. Lutten fick också bada efteråt. Han tycker det är så myyysigt:*



Konfa

snart är det dags för konfirmationen och den är på lördag men vi ska ju på läger innan dess så åker dit imonkväll efter sofie träningen så det blir ingen bloggning föns på lördag efter alltihop! :)

men ni får stå ut. Kanske ber ebba eller carina slänga upp ett inlägg. Vem vet?



Konfa

snart är det dags för konfirmationen och den är på lördag men vi ska ju på läger innan dess så åker dit imonkväll efter sofie träningen så det blir ingen bloggning föns på lördag efter alltihop! :)

men ni får stå ut. Kanske ber ebba eller carina slänga upp ett inlägg. Vem vet?


svar på kommentar

maria om shopaholic:
är inte sadelgjorden på fel håll när du har den på hästen?

svar: nej, det där är en liten smaksak! jag vill själv inte att hästen ska få skav av att den böjda delen går fram mellan benen och om man kollar på andra hållet så är den böjd i tre bågar så att benen ska kunna gå fritt där!


stallet

vaknade för knappt en halvtimme sen. käkar lite frukost i sängen och ska snart ge mej ut i stallet. mocka, rida o dona med massa andra grejer.

ska till lg o klippa annie senare ikväll. får se om jag hänger med eller ej. Måste ju packa allt till träningen imon och till konfalägret som också är imon.. tur att det är konfirmation på lördag så vi slipper skiten.....



gammal bild på bby : - )

första passet!

första ridpasset på den pricken: check!
kände bara mest lite på honom idag men imon är vi på att och det är ingen lek längre!




oj vilken kvalité

vill dock meddela att det är mobilbilder :O


tjaaoo

shopaholic











hästskrället skulle ju inte stå still och med mobilkamra är de lite svårt men iallafall ett dyonträns working collection
och dyon tyglar till de

jw grimma^


Träning för Ansie

träningen för ansie gick toppen! hade glömt stövlarna hemma xD så red i converse men de gick ju det med. Hoppade en linje och lite annat och allt bara flöt på bra. Har inte så mycke att tillgägga. Hon tyckte de var bättre sen jag började rida på goguen! :) härligt!


Hidalgo

Tjenare!

Besiktningen ägde rum i Löberöd kl 09:30 och vi var på plats 09:20 så helt perfekt. Hästen kom dock minut senare än vi men jag avled inte för det.
Aja. Började med att känna och klämma sen springa fram och tillbaka några gånger i gången där bara så att kolla läget typ. Sen ut och longera på hårt underlag i trav och sen in i ridhus på mjukt underlag i trav och galopp. Tjusig hest'!
Sen in i "stallet" igen och göra ett böjprov då och allt gick helt enligt min plan ;) han gick igenom ua (utan anmärkning)
Ställde in honom i en box och sen gick vi och statte oss i ett rum där på kliniken och skrev lite försäkringspapper och passa andra grejer. Hehe de va då jag uppdaterade på fb:D weeii! Lastade sen in honom i vår transport bredvid lilla Luckisen och han var jätte snäll, dom nosade bara lite på varann sen började dom o äta :)
sen fortsatte vi ju mot ansie då för jag skulle ju träna med Luckisen. Kommer ett enskilt inlägg om du det gick lite senare.
Efter träningen åkte vi till Bengts Hästsport där vi tänkte shoppa loss lite men hittade inte så mycke mer än transportskydd, en grimma osh ett bett.
Sen åkte vi hemåt. Stannade på Ekerödsrasten och åt lite sen fortsatte vi igen. Stannade i kristianstad på Stable Store och däääär kan jag lova att vi shoppade loss på riktigt :O kommer upp bilder lite senare i ett nytt inlägg.

Resten av resan hem gick superbra. Stog lugna och snälla i transporten.




älskar pricken på mulen:*

skulle självklart rulla direkt när han kom hem! :)


Tävlingsmöte

följde med mamma till klubben på möte med tävlingssektionen, riktigt trevligt måste jag säga! :)
fikade lite och pratade om tävlingarna som är kvar iår och tävlingar som ska hållas nästa år osv.

Tycker själv att det är lite trögt nu när jag rider häst för det finns inte underlag på klubben så att de kan hålla regionala hoppningar för häst så det blir ju aldrig att jag tävlar där och det är lite trist tycker jag faktiskt.


endel tycker att klubben suger för att de inte finns lag till vissa grejer och endel gillar inte folket där och allt är inte perfekt där kan jag hålla med om men det är det ingen annan stans heller. Vissa säger du ska byta klubb hit o dit och du ska rida i de och de laget! Jag bryr mig inte om vilken klubb man rider för igentligen, jag är inte fixeraad över att rida i lag. Visst är de också kul men det är inte allt här i livet.
Bara för att man kanske är på en lite högre nivå än vad dom andra i klubben är på just nu så ska man inte byta klubb till nån av dom större för att där finns bättre. Det är mycke roligare att man en stor förebild i en lite klubb där det finns många andra som ser upp till en och tycker att man är bra!
Jag säger en gång för alla att jag stannar kvar i ERIKSMÅLA RIDKLUBB sen för alla andra tycka vad de vill!



ps. blir bloggning sent imonkväll eller kanske slänger upp en mobilbloggning.

Dagens ridpass

dagens ridpass gick strålande och är väldigt taggad till träningen för Ansie imon (A) gjorde mycke skänkelvikningar i trav och galopp och allt dedär vanliga som jag brukar göra avsaktningar igångsättningar, tempoväxlingar osv:) finfin pojk och han är fortfarande lika dyr:*



10:20

vaknade tidigt idga och är lite besviken på mej själv för det ;D hehe...

Dagen består som alla andra dagar av att rida Luckis, och idag blir det ett riktigt hårt markarbetspass med goguen då jag ska träna för Ansie imon när vi ändå ska diit. kulkul!! Och då måste han verkligen vara fin...

Mamma och jag har iallafall bestämt att vi ska äta kräftor ikväll, fyfasen vad najsigt:)

blev bara ett kortis inlägg bara så ni vet att jag lever.
imon blir det upp sviiiiiiiiiin tidigt och köra nej till skåne. ska vara där kvart över nio så när gå upp typ kvart i sex :oOOoooO hemskt-.-

ha de!



Sommaren 2011

sommaren 2011 har varit ett väldigt händelserik sommar med mycket skoj som allvar!

















hade dock inga bilder från rixfm med carina lina och carro men det var också ett minne gott

tar med all creed till denna sommaren ett stort farväl, vi har nu upplevt sommare 2011 och den lider mot sitt slut!





vår/sommar vs. höst/vinter

Snart är denna underbara årstid över och vi går in i det gråa och dunkla...

Sommaren är ju den absolut bästa årstiden det måste väl ändå alla helt klart hålla med om?! Man behöver inte bekymmra sej över om det är för kallt för att man ska ha de kläderna eller om hästen ska ha just det täcket och om man ska ta in hästarna tidigare för att de fryser osv.
Man kan rida överallt vid vilken tid på dygnet utan att det är för mörkt. Man behöver alltså inte bekymmra sen över nånting.

Men det finns en nackdel med denna underbara sol och värme! Det är inte optimalt för hästarna att tävla och göra sitt bästa i denna hetta som vi kommer upp i där i juni! Men det är härligt om man ligger vid stranden just då. Men vi tänker ju lite för mycke på våra älskade djur.

Men nu är denna säsongen snart över och vi övergår till det bittra


Höst/vinter måste vara det tråkigaste som finns i hela systemet! Fast man ska ju ta tillvara på livet och göra det bästa av det värsta..
Det sämsta med vinter och snö osv är att man inte kan vara ute till 6-7 på kvällen utan att det är kolsvart. Man kan inte rida någonstans och man måste åka till ridhus varje dag för att få nån reda med ridningen överhuvudtaget! Särskilt om man ska tävla och hålla på så pass mycket som jag gör. Det händer också mest olyckor på vinterhalvåret och det är helt enklet bara trist...


MEN!
Man ska ta tillvara på livet för varje dag för det kan vara den sista!<3


Ingen ridning

blev ingen ridning idag för ena skon bak satt på trekvart så han fick stå inne hela dagen för att han inte skulle skada sej på den, men jag borstade honom och fixade lite med honom. Han tyckte det var mysigt iallafall.

Sen åkte vi en säng till tingsryd och kollade lite på tävlingarna där nere:) bla var en av dom hästarna med som jag provred och det gick bra för den men är ändå inte intresserad av den. Inte helt min typ av häst helt enkelt!

Mamma lagade lite mat sen åkte vi hem till Hovslagaren (Patrik) med Lucky så att han fick sko han åkte därifrån tjugo i 11 typ;) heheh luckis stog så snällt där i hans garage medans han skodde honom. Fattaringenting känslan hade han typ i ögonen (A) min lilla pojke! så dukti e han. <3

kommer ett inlägg lite senare!

men sålänge får ni ha det så bra:)

pigg o vaken! fast nä

vaken nu iallafall stängde faktiskt av datorn redan halv 11 igår och somnade direkt så det va lite små mys med 11 timmars sömn!
Idag ka plutten ridas en sväng i skogen och sen kanske vi åker till tingsryd och kollar lite på v-plast :)

på tisdag kör vi en liten sväng till skåne och gör vad? jo det får ni allt gissa. rätt gissat för en bildlänk i menyn i en vecka!
dock får ej carina, melinda och ebba gissa!


plutte



känslan i kroppen när hästen går som bäst!

red  älskling i paddocken ett riktigt dressyrpass, riktigt låt och fin i formen hela tiden precis som han ska gå! mycke votler och ställningar åt båda håll och förvändgalopp på volt osv. Riktigt fin va han, om nån vart spekulant på o köpa han så kan jag meddela att just nu är han fytusan så dyr!
imon blir det en sväng i skogen, och jag är tiktigt taggad inför sofieträningen nästa vecka, tjoohooo (L)


luvan på sne:*


tjalalaa

hej bloggen!
Varit på erks regionala ponnyhoppning hela dagen och hjälpt till och donat lite grann. Annie va super fin in andra klassen med ett ner en liten ryttarmiss. annars fin!
Resten av dagen består av lite chill i soffan tsm med tv sen ut o rida bbyn min och ikväll blire grillning(A) najs på de.
har inte så mycket mer att säga just nu!
have it:*


nå vad tycker ni om den nya headern? :)

*pust*

kvällen igår blev toppen när jag träffade carina carro och lina:) innan dess vare väl sådär!

aja vaknade nu iallafall och känner att jag saknar min polle litegranna sådär! så blir la att gå ut till han en sväng och gosa lite:) Dressyr på schemat idag men det blir inte framåt eftermiddagen.
Orkar dock inte skriva nått större inlägg just nu! :/

havi it:*


äntligen!

Tjoohooo äntligen är headern på plats och det är inte en jävel som kan anmäla den för att jag tagit deras bilder för nu är det privata fotografer som jag känner!! :O

nå vad tycker ni om den nya nu då? själv säger jag att den är grym men lär ju bli en ny snart igen av en viss anledning..

aja nu är jag iallafall taggad till rixfm och drar mej in mot nybro snart och käka lite med familjen först sen tåg med bästaste ebbut till kalmar där vi kommer ha det riktigt jäkla asume med massa härligt folk osv. raggar killar och festar på litegranna och sen sover vi där hos nån kompis till ebba och sen tåg hem vid skaplig til då det behöver ridas och fixas lite hemma med! Livet med denna sporten är hård som sten!


Dagens outfit:

T-shirt: sisters point
Jeans: ginatricot

Lucky får vila idag skulle skrittat men han kan lika gärna bara gå i hagen och chilla lite han med nån gång:) Men imon blir det på att igen och ett dressyrpass i paddocken (!)


Hej igen

Melinda här. :P Haha.. Nu har jag äntligen tagit tummen ur och fixat Amandas design en gång för alla. Duktiga sega jag!!! Nä men har faktiskt varit på semester hos min morfar och där finns de inte någon dator eller, så skönt. :)

Amanda ville att jag skulle uppdatera lite så why not. Min blogg ligger lite i lä just nu men nu ska jag njuta av sista sommarlovet (!!!) så snart kommer den igång igen med ny design osv. Kan inte fatta att jag börjar trean nu. :O

Nåja, nu vet ni lite av mig iallafall. Peace

Lite muppiga bilder från mitt sommarjobb (feriearbete) på Gästrike Katthem, enjoy!
Jobbar annars på Subway...






Och en på mig och Pontiac! Tryck på den för att komma till min Aktiva blogg...

Träningsdax!

Ikväll är det träning för Lasse som nu kommer till erk varannan vecka vilket jag själv tycker är super! :) Lucke ska ju få följa med men jag tränar inte föns 7-8 så jag tror att jag ska powerwalka lite en sväng här hemma tänkte jag och då kan han få följa med. Det är ju inte så ansträngande att gå en runda precis!
Skriver ju självklart mer ikväll efter träningen om hur det gick osv.

bild från hörra träningen;*




Headers

snel chey som ville göra några headers till mej men innan jag bestämt vilken jag ska ha så ska melle fixa en med! här kommer dom iallafall. kolla in emmas blogg HÄR

vilken tycker ni är snyggast?

1.


2.


3.




svans?

har sett att det är en stor debatt om dehär med svansar... hur man ska göra för att de ska vara som finast när det väl gäller osv, så tyckte att jag var tvungen att ta lite del i de tjatet jag med.

vissa säger då att man inte ska borsta den varje dag utan bara innan man ska tävla osv bara för att det lossnar en massa ur den då.. jag kan till viss del hålla med att det rammlar en massa om man ska bortsa den varje dag men jag kan också till viss del inte va med alls på att inte borsta den om dagarna för då blir den bara tovigare och smutsigare och då lossnar ändå en massa sen när man ska försöka reda ut hela trollsvansen..

vissa säger att man ska borsta den varje dag likadant hela tiden. de kan jag hålla med om att man ska borsta den och se till att den är fin men ändå inte vill man ha en fin och tjock svans ska man låta den va och inte slita i den HELA TIDEN. jag vill att Lucky ska ha en fin svans

så mitt tips är att borsta svansen med en vanlig rotbortse och ha massa pälsglans i den hela tiden. om man borstr med en vanlig borste så lossnar inte ett ändå stå men visserligen tare det lite längre tid med en sådan metod men resultatet blir dock 7 gånger finare :)
prova gärna det. jag gör det varje dag och än har inte nått lossnat och den är alltid tjusig :)


fin heest!

Red markarbete i paddocken med lite bommar osv.
red på goguen idag men. Han vart sjukt lydig och fin. Mycke galopp på volt utåtstäld och förvändgalopp på volt och även endel travarbete.. Han har vart väldigt olydig nu på det senaste då jag vart "för snäll" med honom och inte pressat honom. Men nu är det slut på det och idag va det bästa passet på väääldigt länge måste jag erkänna. Så nu ska vi ni se att inga bommar faller på tävling heller då han är mer mellan hand och skänkel :)

sjukt lyckigt för att jag har dej bby!


:*

tjobreee

vaknat de senaste dagarna med fett ont i ryggen. Nått fel på sängen?:P ja man kan ju undra...

Ja tänkte väl chilla lite vid datorn fram till tolv då nästa avsnitt av paradise hotel kommer ut så blir väl att kika lite på det:)
Har absolut ingenting att göra denna dagen förutom o rida och det tar ju typ bara typ 2timmar i stallet innan jag är inne igen och vad ska jag göra då??

ska iallafall färga håret igen på fredag(A) galet asume!

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

väntar på typ 4 paket från posten och det går 7kt segt måste jag säga, två är det jag beställde i falsterbo, fast det ena är ganska stort så det får man nog hämta i nybro på coop. Sen dom andra två är det ena kläder och det andra nya skal till min bbyiPhone ((: hehe

har inga ideér om vad jag ska blogga om! kom med tips så blir bloggen mycket roligare!



Header?

ja melinda verkar ju skita i min nya header som jag har bett henne göra sen hon kom hit...

så är det nån annan som kan lite snygga fix? som kan göra en åt mej? gärna att flera stycker gör så har jag några att välja mellan?! :)



svanen

solat litegranna idag med ;) hehe brännan behöver ju hållas i trim!

red Lucky en sväng i skogen, gjorde mycke avsakningar och igångsättnigar i lååg form vilket han tycker är lite onödigt då han hellre vill springa runt som en svan för det är mycke enklare men icke sa nicke låg form och höjd rygg ska det vara . På hemvägen gick det lite bättre för så va han ju mer fram för skänklen då jag skippade sporrarna idag.



men nu ska jag ut och plocka äpplen för hela trädet välter snart för att det är för många på ena sidan så blir kanske en liten äppelpaj sen ;) får väl se...

Veckoplanering v.32



500 inlägg

haha lite tufft faktiskt, mitt 500 inlägg NU! :D

det händer bara en gång i livet att man lär känna en sådan häst:*


Varför?

Varför läser just du min blogg? Det hade vart grymt att veta :)



Gogue

för er som inte vet vad en gogue är för något:

Används vid longering och ridning för att få hästen att länga & sänka nacken och arbeta mer med ryggen. Lucky vill ju gärna bli lite som en svan och sänka ryggen när man tar i honom så denna funkade super idag. Jag ska rida med den 1-2ggr i vekcan och longera 1gång i veckan har jag fått order av ansie om ;) så det är bara att lyda.


Dagens ridpass

Längtat så mycke efter min bby nu när vi vart i malmö. Så direkt när jag kom hem gick jag ut i stallet och skulle rida lite.
Red ett dressyrpass i paddocken på ca 45 min. Köpte ju en gogue när vi va i en hästaffär där nere som jag va tvungen att prova lite idag :) Han gick super och verkade trivas bra med den och det var så underbart att rida honom ingen nu! Han har ju haft lite semester nu i 4 dagar och har gått på sej och blivit lite rund om magen så han ska bantas nu :) heheh fick nästan inte runt sadelgjorden :S fuuuu!

men han gick fint och imon blir det en sväng i skogen :)
https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1225769/images/2011/qawrtfyhkol_160087389.jpg

Tequila

när vi kom hem skulle mamma till kalmar och kolla maya så jag hängde med ner till betet och skulle hjälpa henne och lasta. Och då kan tequila typ inte gå på ena benet utan hoppar typ fram. Så fick köra hem henne först. Sen åkte mamma till kalmar och jag stannade hemma med halta lotta.
Hon hade ett jack precis under hasen och var jätte svullen och sen hade hon ett sår i karleden så antar att hon har fastnat mellan några stenar eller nått men nu är hon omplåstrad och står där ute bredvid Lucky och tycker synd om sej själv... :)

pluttan:*


Deg

ligger och degar på hotellet nu, duschade för en liten stund för.
Har näst intill bestämt mig för att jag vill ha Hidalo. Värt att kolla in filmerna! :D

Kommer inte på nånting som jag ska skriva om, men om ni kommer på nått så äre bara att kommentera! (:

puusss:*

Hidalgo

Två språng på 145/150. Sååå fin!


Provridning Amanda Eriksson & Hidalgo

Provridning av Hidalgo


Hidalgo 130 malmö city horse show

Hidalgo 130 Malmö City Horse Show


Hidalgo 120 malmö city horse show

Hidalgo 120 Malmö City Horse Show


Hidalgo

oh my facking god vilken fin häst det är! :O hoppade ett räcke och en oxer i slutet av passet som låg på 150 och hjälp vad fin han är! JAG VILL HA HAN

dock kommer filmerna från ridningen ikväll men här är från när han tävlade igår :)

Hollywood

hollywood


malmö

vaknade runt halv 9 gick ner och åt lite sej drog vi vidare till ribban där det va nationell hopptävling :) kollade på ansie när hon red 9 rundor sammanlagt... En av hästarna vi är intresserade av va med i 120 130 nolla i båda och 5a i 120 :)
Va och prov red två stycken efter det. En som va lite stark men hoppade fint(dock inte den som de är film på) men den andrda va super fin, Hollywood! Film nedan.
Ska prova två stycken imon bla dendär Dixie igen :)

är på plats på ett hotell här inne i malmö ska fixa mej nu sen ut och äta litegrann.


Älsklingen bjuder på en bild! :D


sen vet jag att lasse skulle titta in här och kolla på filmen på hästen så slänger upp en bild på han med bara för att retas lite :D


Provridning Amanda Eriksson & Hollywood

Provridning av Hollywood


Aspen


Dixie


Provridning

Första hästen var ett mörkbrunt/svart sto vid namn Dixie. Jätte fin tyckte jag men lite grön. Men Ansie ska avgöra på söndag om det finns nån kapacitet för höga klasser i den :) så denna ska jag prova en gång till :)

den andra va en bruning som hette Aspen men den gillade jag inte lika mycket men den vart också jättefin :)



älskling!<3

kommer lite mer bilder från superhelgen på bby nu





dock inte alla men dom bästa:)

Provridning

imon består dagen av att nell och jenny kommer runt halv tio tiden då vi sticker till pårydsbadet en svänga :) sen på eftermiddagen så drar jag mamma lotta och ebba ner mot skåneland och jag ska kolla in lite hästar :) blir ett stopp i karlshamn där jag ska prova ett sto. Jag som aldrig skulle ha ett sto till men det vände fort! Aja ska rida lite markarbete osv där då och om jag tycker om den ska jag hoppa den senare i planeringen.

Sen vidare ner mot skurup och Ansie, En häst jag också ska prova är en av dom jag provade när vi skulle köpa Lucky. Hidalgo heter den. Den ska tävla i malmö på fredag så de ska vi kolla på och sen ska vi iväg med ansie på kvällen och rida två andra, en sexåring och en nioåring:) Sen lördag ska vi kolla på sm i fälttävlan, stora internationella tävlingar tyckte jag mamma redde om :))
bo på hotell och ha allmänt trevligt med ebbut och lottis!

På söndag ska jag då prova stoet igen om jag gillar den imon, sen ska jag prova Hidalgo och nån till tror jag det va :) får väl se om nått passar. Filmkamran följer med så det kommer väl upp här under helgen också så ni får ta del av de :)


i'm so seriouse!

vita sand


hahah orkade ju självklart inte stiga upp så tidigt idag och rida inna jenny odom kom så jag sov till halv 9 istället. Mycke bättre tyckte jag. men sen åkte vi ju då till vita sand och solade och badade, fast solade ju mest då det va ganska kallt i vattnet-.- Fast de tyckte ju inte nell och noel som paddlade omkring hela tiden ;) Blir ingen ridning idag då jag kom hem nu för en kvart sen.  Ska äta nått nu tänkte jag sen kommer mammi hem och då skulle vi tydligen på bilbingo. det som är så hiiiiimla tråkigt och tidsfördrivande n00t. Men hänger väl med ändå, :)
Orkar inte skriva så mycke just nu.

Hahha när jag kommer hem kommer det upp en ganska intressant inlägg! :D så håll utkik senare.

have it!

Update

träningen för ansie va bra men det gick skit måste jag säga. Men han va fin på slutet, måste jobba mera i låååg form för att verkligen få med hela ryggen.
Är hos ebba nu, har grillat lite osv. Mamma o pappa är här med... Jenny tjatade på mej att jag skulle med till Vita Sand imon så lär väl följa med på det. Åker vid 9-tiden så min plan är att stiga upp och rida innan dess men får väl se hur det blir med den saken.

Verkligen trist o blogga när headern är anmäld och inte syns. + att melle skulle fixa en ny men typ glömtbort detså vet inte hur det blir med deee men men. Imon lär det väl inte bli nått speciellt bra uppdatering då jag knappt kommer va hemma. Får se om jag hinner med det efter att jag ridit.


have it!

Ursäkta

ursäkta för en ursel uppdatering men va med bästavän igår och orkade bara inte blogga.
Gick bla en sväng med min hästapolle innan jag åkte men han tyckte inte att det var lika roligt dock så fick dra med han på ditvägen men hemåt var det RIKTIG powerwalk. hehe... (-:

Tog moppen till ebbas pappa igår vid halv 11 tiden och slängde oss i poolen, fett naaaaaaaaaaaaajs! Hahah hade badat klart vid 00:42 exakt :D riktigt skojigt huhuhu..

Men denna dag består till mestadels slapp. Är hemma nu och ska slänga i mig nått att äta sen tar jag moppen ner till björnasjö där nell ebba nilsson och hennes familj är. Måste steeka lite nu har jag kommit på:)

Ikväll är det träning för ansie. Jag ska dock inte hoppa utan prova en massa bett och mest rida markarbete. Kommer kanske några bilder senare.

men nu ska jag ut i solen och steeka lagom mycket!


RSS 2.0